Het stadje San Miguel de Salinas heeft temidden van de toeristische druk op de Costa Blanca, zijn eigen authentieke Spaanse karakter weten te handhaven. Het zelfstandige stadje (eigen zelfstandige gemeente) ligt temidden van de zoutmeren (vandaar de naam…) op een heuvel. Alle wegen in de buurt leiden naar San Miguel.

Vanuit het appartement loopt u binnen enkele minuten naar de nabijgelegen Mas y Mas supermarkt: met een eigen slagerij en visafdeling voor de fijnproevers. Wandel een paar minuutjes verder en u bent in het centrum van San Miguel. Hier bevindt zich het gemeentehuis, het toeristenbureau, maar ook een gezondheidscentrum en alle benodigde winkels, bankkantoren enzovoorts.

Bijzonder in het dorp zijn de Cuevas: de grotwoningen. Verder zijn er enkele zeer aan te raden restaurants (Dona Isabel, Meson Prado enz.) waar u voor weinig geld een heel behoorlijk 3 gangen menu kunt bestellen.

Elke woensdagochtend tot 14.00 uur is er in San Miguel een grote weekmarkt waar de bewoners uit de omringende dorpen in grote getale naar toe komen. Het is ook een geliefde markt bij toeristen, evenals de zondags-markt in Benijofar.

Op weg naar de verschillende stranden in de buurt komt u langs La Zenia Boulevard, een van de grootste en modernste winkelboulevards van de verre regio. Ook hier kunt u ondergronds gratis parkeren en tussen het winkelen door op een van de vele terrasjes met uitzicht op de zee in de verte, genieten van tapas en sangria….

Andere mega-supermarkten bevinden zich op 10 min rijden in Torrevieja, bijvoorbeeld de Carrefour Planet in het winkelcentrum Habaneras.