Het meest aantrekkelijke van de ligging van San Miguel is eigenlijk dat het op korte afstand (8-10 km.) gelegen is van diverse stranden aan de kust, maar dat het dorp u 's avonds de rust biedt die de kust zelf niet heeft. Als u 's nachts al ergens van wakker ligt, dan is het hooguit van het geluid van de krekels. Verder is het rustig.

Via sinaasappel-, citroen- en amandelboomgaarden rijdt u in korte tijd naar badplaatsen als Torrevieja (druk avondleven op de boulevard), La Zenia, Playa Flamenca en ons eigen favoriete strand van Cabo Roig / Campoamor met jachthaven en lekkere restaurants.

Wilt u 's avonds een wat levendiger omgeving om uit te gaan eten, dan is Villamartin Plaza een drukke, gezellige plek met de keuze uit verschillende restaurants aan een grote patio met muziek en palmen. Deze plek is binnen 5 minuten met de auto bereikbaar.

Ons eigen favoriete restaurant is El Muelle op de boulevard van Torrevieja, waar je voor niet al te veel geld heerlijk buiten aan ze kunt dineren.

Op een iets grotere afstand liggen fantastisch mooie stadjes en steden. Zo rijdt u binnen een klein half uurtje bijvoorbeeld naar Elche (Unesco werelderfgoedlijst), Orihuela (oud stadje met vele monumenten). Wilt u nog u nog meer zien en hebt u er een uurtje autorijden voor over dan raad ik u zeker aan om te gaan kijken in Cartagena (oud Romeinse havenstad), Murcia (met de beroemde kathedraal) en Alicante ( Castello Santa Barbara, spectaculair gelegen bovenop de rots aan de hacthaven).

Ook qua natuurgebieden zijn er de nodige interessante tochtjes mogelijk: wat te denken van Isla Thabarca (met de boot vanuit Santa Pola), de Salinas de la Mata, de Salinas van Santa Pola: een natuurlijke habitat voor de flamingo's, enzovoorts. Er is te veel om op te noemen….