Bedrijfsverplaatsing Van der Heijden Transport & Logistiek, Bladel

Van der Heijden Transport & Logistiek te Bladel is sinds generaties gevestigd aan de Leemskuilen op de hoek met de Provinciale weg. Daarnaast beschikt het bedrijf over een logistieke hal op het bedrijventerrein De Sleutel.

Vanwege de groei is het bedrijf al jaren toe aan een forse uitbreiding die ter plaatse niet kan worden gerealiseerd.
 

Het bedrijf heeft Van Steensel Consultants in de arm genomen om te onderzoeken of een bedrijfsverplaatsing naar het Kempisch Bedrijven Park mogelijk en haalbaar was. Verder kwam de vraag aan de orde of een samenwerking met andere transportbedrijven op dit punt voldoende voordelen bood.

Dit haalbaarheidsonderzoek heeft er toe geleid dat Van der Heijden een intentieovereenkomst heeft ondertekend met de gemeente omtrent de herontwikkeling van de achter te laten locatie. Vervolgens heeft de samenwerking met andere bedrijven gestalte gekregen in het Kempisch Logistiek Centrum en heeft de gemeente ingestemd met de voorgenomen ontwikkeling van de oude locatie aan de Leemskuilen: koopovereenkomsten op het KBP en ontwikkelingsovereenkomsten voor de Leemskuilen werden ondertekend en het proces van bedrijfsverplaatsing kwam in een uitvoerende fase.

    Op basis van een Programma van Eisen dat Van Steensel Consultants opstelde op basis van de behoeften van de samenwerkende transportbedrijven, werd na afweging van alle opties gekozen voor Valeres Industriebouw als turnkey-leverancier van de nieuwe logistieke hal, crossdockingruimte, werkplaatsen en kantoren. Niet alleen de prijs/kwaliteitsverhouding speelde daarbij een rol, ook de expertise van Valeres op het terrein van de logistieke bedrijfshuisvesting speelde een belangrijke rol. Vroegtijdige financiële zekerheid was ook een pré.

De nieuwbouw is inmiddels gereed en in gebruik genomen.  Van Steensel Consultants verzorgde de onderhandelingen met het KBP en met de gemeente omtrent de herontwikkeling. Er werd voor gekozen het bestaande terrein te herontwikkelen tot een kleinschalig bedrijfsterrein met de mogelijk van bedrijfswoningen, alsmede enkele vrijstaande woningen aan de Leemskuilen. Het bestemmingsplan is inmiddels in ontwerp gereed en door de gemeente ter visie gelegd.


De nieuwe ontsluitingsweg is inmiddels gerealiseerd en de eerste bedrijfskavels en de woningbouwkavels zijn inmiddels verkocht. Voor informatie omtrent de nog te koop staande kavels verwijzen wij u naar: www.boxmakelaardij.nl